Tweede doorstart voor vroegere FNG-ketens Miss Etam en Steps?

Shutterstock.com

Komt er na twee faillissementen in een jaar tijd nog een tweede doorstart voor de voormalige FNG-dochters Miss Etam en Steps? De curator bekijkt een mogelijke doorstart van het distributiecentrum en hoofdkantoor van moedermaatschappij NXT Fashion.

 

Noodzakelijke onderdelen

Zowel het distributiecentrum als het hoofdkantoor van NXT Fashion werden eind december failliet verklaard, na een aanvraag door de onderneming zelf. 116 mensen verloren hun baan. Volgens topman Martijn Rozenboom was de omzet door de lockdown helemaal weggevallen, waardoor de bedrijfsonderdelen niet meer aan hun betalingsverplichtingen konden voldoen.

 

"Het is duidelijk dat dit stuk van de organisatie nodig is om straks, als de winkels weer opengaan, door te kunnen draaien”, zei curator Reerink aan RetailNews. “Maar in welke vorm en met hoeveel mensen, daar kan ik nog geen uitspraken over doen." Reerink zei ook te hopen dat er volgende week duidelijkheid komt. Dat lijkt nu al minder waarschijnlijk, want de Nederlandse regering heeft de lockdown intussen met drie weken verlengd.

 

Rozenboom nam begin september de Nederlandse ketens van de failliete modegroep FNG over. Claudia SträterExpresso, Miss Etam, Promiss en Steps kwamen zo in een nieuwe holding terecht: NXT Fashion. De omstreden zakenman verkocht Expresso en Claudia Sträter al snel door aan Van Uffelen Groep. Plussizemerk Promiss werd intussen overgenomen door het Belgische merk Paprika.