Twinset roept op hun feestjurken niet te kopen

Foto: Twinset

“Koop alsjeblieft niet” is vast de slechtst mogelijke naam voor een modewebshop. Toch is het precies de naam van een nieuwe website van het Italiaanse premiummerk Twinset: het merk verhuurt er exclusieve feestjurken voor tal van gelegenheden, van trouwjurken tot een outfit voor op date.

 

Huur je trouwjurk

Rent the Runway maakte de wereld warm voor het verhuren van kleren, en nu het bedrijf zich opmaakt voor een beursdebuut springt ook de rest van de modebranche op de kar. Consultancybureau Bain schat dat kledingverhuur op termijn goed kan worden voor 10% van de hele markt, wat zou neerkomen op een omzet van maar liefst twee miljard dollar (1,7 miljard euro) tegen 2023. Dat bericht althans het Italiaanse blad Panorama op gezag van Allied Market Research.

 

Het Italiaanse luxemerk zette twee jaar geleden al zijn eerste stappen in 'fashion renting', maar biedt sinds deze zomer nog een breder assortiment aan via e-commerce – meer bepaald onder de provocatieve naam "Pleasedontbuy getekend door Twinset". Speciaal voor de nieuwe, bijhorende website heeft het merk exclusieve kledingstukken ontworpen en geproduceerd, helemaal gericht op feestelijke gelegenheden. De feestoutfits zijn meteen ook internationaal, inclusief in de Benelux, beschikbaar.

 

Leuk en afvalvrij

Het project wil modeverhuur naar eigen zeggen leuk maken, en een fluïde en afvalvrije houding promoten ten aanzien van kopen. Het assortiment bestaat momenteel uit tientallen kledingstukken, inclusief broekpakken voor dames en een sectie voor meisjes, en is te krijgen in maten van 38 tot 48. Een jurk huren kost er maximaal 180 euro, afhankelijk van het model, en shoppers mogen hun bestelling vier tot acht dagen houden. 

 

Wie wil kan tot drie stuks tegelijk huren. In acht Italiaanse winkels van Twinset vallen de items ook fysiek te passen, in het buitenland is er alleen de webshop. Koerierdienst UPS bezorgt de bestellingen aan huis en haalt ze na afspraak ook terug op.