Ugg Australia wint copyright-zaak van Nederlandse Intermedium Shoes

Ugg Australia wint copyright-zaak van Nederlandse Intermedium Shoes

Het schoenenmerk Ugg Australia heeft een copyright-zaak gewonnen van Intermedium Shoes. Dat wil zeggen dat het Nederlandse bedrijf alle schoenen die worden aanzien als namaak uit de winkel moet halen en moet vernietigen.

Namaak bij Duitse retailer

De bal ging een tijdje geleden aan het rollen, toen het moederbedrijf van Ugg Australia, Deckers Outdoor Corporation, een rechtszaak had aangespannen tegen een Duitse retailer die namaak-Uggs verkocht. Die werden getraceerd naar het Nederlandse bedrijf, die ze had gemaakt en verspreid.


Intermedium trok toen zelf naar de rechter om het geregistreerde Gemeenschapsmodel van Deckers in de Europese Unie teniet te doen. Het gerecht van Den Haag heeft nu echter in het voordeel van Ugg Australia beslist.

 

"De inbreuk van Intermedium en de daaropvolgende poging om ons geregistreerde Gemeenschapsmodel in de Europese Unie teniet te doen, toont de breedte en de diepte van de problemen waarmee we als een industrie geconfronteerd worden, wanneer zelfs grote en gevestigde bedrijven proberen om de wet te omzeilen", wist Angel Martinez, CEO van Deckers Outdoor Corporation, te zeggen aan Fashion United.

 

Intermedium Shoes is een bedrijf dat schoenen maakt voor internationale merken en retailers in China, Vietnam, India, Thailand, Pakistan en meer dan tien andere Aziatische landen. Volgens eigen cijfers maakt het bedrijf ongeveer twintig miljoen paar schoenen per jaar.

Tags: