Uitstel van betaling voor Men At Work | RetailDetail

Uitstel van betaling voor Men At Work

Uitstel van betaling voor Men At Work
Foto: Men At Work

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

 

Op zoek naar overnemer

Nadat voor het weekend het doek viel over de webshop van Men At Work, valt nu ook het doek over de fysieke winkels. De modeketen heeft uitstel van betaling gevraagd en gekregen van de rechtbank in Den Bosch. De medewerkers van de keten, waarvan er zo’n 425 zijn, worden wel nog minstens een week doorbetaald.

 

Als bewindvoerder is de advocaat Evert Baart aangesteld. Hij is momenteel in gesprek met banken en leveranciers van Men At Work en bekijkt de mogelijkheden voor een overname van de kledingretailer. Er zouden zich al meerdere overnamekandidaten hebben aangesteld.

 

Niet voor Belgische winkels

Het uitstel van betaling geldt evenwel niet voor de drie Belgische winkels van de keten, omdat die onder een andere vennootschap vallen. Over de financiële situatie van die winkels, te vinden in Antwerpen, Brugge en Gent, is weinig duidelijkheid. Zelfs de boekhouder van de keten zegt onvoldoende informatie te hebben om uitspraken te doen over de Belgische activiteiten. 

 

Men At Work kampt al een tijdlang met financiële problemen: verschillende winkels kondigden al hun sluiting aan en volgens Quote tekende de onderneming in het afgelopen boekjaar 78% meer verlies op. Ook in 2016 verdubbelde het verlies, dat toen neerkwam op een totaal van 12,1 miljoen euro onder nul. Het eigen vermogen staat vandaag 29,3 miljoen euro in het rood, zou blijken uit het recentste jaarverslag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).