Under Armour opent eerste shop-in-shop bij Bijenkorf | RetailDetail

Under Armour opent eerste shop-in-shop bij Bijenkorf

Under Armour opent eerste shop-in-shop bij Bijenkorf

Het Amerikaanse sportmerk Under Armour heeft in De Bijenkorf in Rotterdam een shop-in-shop geopend. Het is de eerste vestiging van de nieuwe formule, die later ook naar andere vestigingen van de warenhuisketen moet komen.

Snelle groei in Nederland

De shop-in-shop van Under Armour is 82 m² groot en bevindt zich op de derde verdieping, waar de nieuwe sportafdeling van de vestiging is neergepoot. Under Armour richt zich in zijn winkel op hardlopen, training en voor vrouwelijke sporters ook bh's en bottoms. Volgend jaar zullen er ook shop-in-shops openen in Bijenkorven in drie andere steden.

 

"Under Armour is een nieuwe speler, de uitdager in een zeer competitieve markt. En Nederland speelt daarin een belangrijke rol", zegt marketingdirecteur Christopher Carroll. "Door partnerships met de juiste retailers en atleten bouwen we aan zichtbaarheid en beschikbaarheid in Nederland."

 

Begin dit jaar lanceerde Under Armour een Nederlandse webshop en dit jaar betreedt het voorzichtig verder de Nederlandse markt. Het doel is om binnen twee jaar aanwezig te zijn in alle grote Nederlandse steden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.