Uniqlo komt "graag snel" naar Nederland

Uniqlo komt "graag snel" naar Nederland

De Japanse kledingketen Uniqlo wil snel zijn eerste winkels in Nederland openen, zegt topman Tadashi Yanai van moederbedrijf Fast Retailing net een maand na de aankondiging van de eerste Belgische vestiging.

Eerst België, dan Nederland

"Nederland is het middelpunt van de Europese handel. Ik wil er zeker snel beginnen", zegt de 65-jarige Yanai in Het Financieele Dagblad. Niettemin is de kans reëel dat Uniqlo eerst in België neerstrijkt: in Antwerpen heeft Uniqlo al een bouwvergunning aangevraagd voor een pand op de Meir.

 

Het is nog onzeker waar en wanneer Nederland aan de beurt is, maar waarschijnlijk kiest de keten voor een topwinkelstraat: Uniqlo vestigt zich in Europa namelijk altijd op herkenbare plekken in de meest populaire en dure winkelstraten van grote steden. Denk daarbij maar aan Regent Street en Oxford Street in hartje Londen, L'Opéra in Parijs, de Tauentzienstraße in Berlijn... en dus de Antwerpse Meir.

 

De Japanse kledingretailer zoekt volop naar groei in het buitenland: op 31 mei van dit jaar had het bedrijf 598 winkels in het buitenland (het gros daarvan in China), ten opzichte van 410 een jaar eerder. Vooralsnog haalt de keten nog wel meer dan de helft van zijn omzet uit de 860 Uniqlo-winkels in Japan.

Tags: