Urban Outfitters gaat eigen winkelcomplex neerpoten | RetailDetail

Urban Outfitters gaat eigen winkelcomplex neerpoten

Urban Outfitters gaat eigen winkelcomplex neerpoten

De Amerikaanse kledingketen Urban Outfitters heeft in Pennsylvania een terrein gehuurd waarop het een eigen winkelcentrum wil neerzetten. Urban Outfitters wil van Devon Yard, zoals het complex zal heten, "de ultieme lifestyle-ervaring" maken.

Winkels en restaurants

In het complex zullen enkele ketens die tot hetzelfde bedrijf horen als Urban Outfitters ook hun plaats krijgen. Zo zal er een Anthropologie, een kledingwinkel, en een Terrain, een huis- en tuinwinkel, komen. Daarnaast is het ook de bedoeling dat er enkele restaurants, een wellness, een aantal oefenstudio's en speciaalzaken voor voeding komen.

 

Daarnaast zal het bedrijf gaan samenwerken met een voorlopig onbekende hoteluitbater om The Devon Inn te openen. Dat hotel zal 93 gastenkamers en een evenementenhal (en misschien een wijnboetiek en een luxueus kuuroord) bevatten. Voorlopig staan de plannen nog in de kinderschoenen, maar als alles volgens plan verloopt, dan zouden de werken aan het complex afgelopen moeten zijn tegen 2016.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.