Urban Outfitters haalt weer de verwachtingen niet | RetailDetail

Urban Outfitters haalt weer de verwachtingen niet

Urban Outfitters haalt weer de verwachtingen niet
Shutterstock

Modebedrijf Urban Outfitters heeft in het eerste kwartaal van 2017 niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Binnen het moederbedrijf van ketens Anthropologie, Free People en Urban Outfiters daalde de vergelijkbare omzet dan ook opnieuw.

Grote kortingen

De totale omzet daalde licht met 0,2% naar 761,2 miljoen dollar (685 miljoen euro), maar analisten hadden gerekend op een kleine groei naar 768,7 miljoen dollar (690 miljoen euro). De vergelijkbare omzet daalde zelfs met 3,1%, terwijl er maar een terugval van 2,3% was verwacht.

 

Het bedrijf wijt de zwakke resultaten aan grote kortingen die het de voorbije maanden moest geven bij Urban Outfitters en Anthropologie. Dat had ook zijn gevolg voor de nettowinst van het modebedrijf, die met 60% terugviel naar 11,9 miljoen dollar (11 miljoen euro). Urban Outfitters probeert al lange tijd om extra klanten naar zijn winkels te lokken door met kortingen te strooien. Dat lijkt echter maar niet te lukken, want de voorbije kwartalen was er steevast sprake van een terugval in omzet en winst.

 

Binnen Urban Outfitters willen ze echter niet alles negatief bekijken en wijzen ze op de sterke prestaties van de online verkoop en de groothandel, die allebei een tweecijferige groei kenden. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.