Urban Outfitters voldoet niet aan verwachtingen | RetailDetail

Urban Outfitters voldoet niet aan verwachtingen

Urban Outfitters voldoet niet aan verwachtingen

De Amerikaanse kledinggroep Urban Outfitters heeft in het derde kwartaal niet weten te voldoen aan de verwachtingen. De mindere resultaten waren vooral waarneembaar bij de ketens Free People en Anthropologie.

Extra kortingen drukken winstmarge

De totale omzet van de groep Urban Outfitters strandde op 862,5 miljoen dollar (820 miljoen euro), een groei van 4,5%. Daarbij groeide de vergelijkbare omzet wel met 1%, maar analisten hadden een groei van 1,9% verwacht en een omzet van 868,8 miljoen dollar (825 miljoen euro). De winst kwam uit op 47,4 miljoen dollar (45 miljoen euro), een jaar eerder was dat nog 52 miljoen dollar (50 miljoen euro).

 

De mindere resultaten komen er door de mindere prestaties van dochtermerken Anthropologie en Free People: daar daalde de vergelijkbare omzet respectievelijk met 2,7 en 1,5%. Analisten hadden wel een daling verwacht, maar gingen uit van een terugval van slechts 1% bij beide merken.

 

Mogelijk zijn ook de resultaten voor het lopende kwartaal niet geweldig: Urban Outiftters strooit immers met extra kortingen bij Anthropologie en de keten Urban Outfitters, om zo meer klanten naar de winkels te lokken. Daardoor daalt de winstmarge wel stevig.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.