Vakbonden prijzen sociaal akkoord WE Fashion | RetailDetail

Vakbonden prijzen sociaal akkoord WE Fashion

Vakbonden prijzen sociaal akkoord WE Fashion

Vakbond FNV Handel en modebedrijf WE Fashion hebben een akkoord getekend rond het sociaal plan voor de 81 werknemers die hun baan verliezen na de reorganisatie die WE Fashion onlangs aankondigde.

Extra ontslagvergoedingen

Door die reorganisatie wil WE Fashion beter inspelen op het gewijzigde koopgedrag van de consument, die zich vooral meer naar de webshop beweegt. Daarom worden de 81 ontslagen ook deels gecompenseerd door 29 nieuwe banen in de IT-afdeling.

 

De werknemers die hun baan verliezen, kunnen nu kiezen tussen meerdere opties: vertrekken op 30 april en naast de gewone ontslagvergoeding nog twee maanden extra salaris en alle vakantiedagen krijgen, blijven tot 1 september en één maand extra uitbetaald krijgen, of tot 1 oktober blijven en geen extra vergoeding krijgen. Voor elke werknemer is er ook 3.500 euro voorzien voor begeleiding naar ander werk, opleidingen, juridische bijstand of financieel advies.

 

Vakbond FNV Handel is erg tevreden met het akkoord en beklemtoont de respect en waardering die het akkoord volgens de vakbond voor het personeel toont.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.