Vakbonden prijzen sociaal akkoord WE Fashion

Vakbonden prijzen sociaal akkoord WE Fashion

Vakbond FNV Handel en modebedrijf WE Fashion hebben een akkoord getekend rond het sociaal plan voor de 81 werknemers die hun baan verliezen na de reorganisatie die WE Fashion onlangs aankondigde.

Extra ontslagvergoedingen

Door die reorganisatie wil WE Fashion beter inspelen op het gewijzigde koopgedrag van de consument, die zich vooral meer naar de webshop beweegt. Daarom worden de 81 ontslagen ook deels gecompenseerd door 29 nieuwe banen in de IT-afdeling.

 

De werknemers die hun baan verliezen, kunnen nu kiezen tussen meerdere opties: vertrekken op 30 april en naast de gewone ontslagvergoeding nog twee maanden extra salaris en alle vakantiedagen krijgen, blijven tot 1 september en één maand extra uitbetaald krijgen, of tot 1 oktober blijven en geen extra vergoeding krijgen. Voor elke werknemer is er ook 3.500 euro voorzien voor begeleiding naar ander werk, opleidingen, juridische bijstand of financieel advies.

 

Vakbond FNV Handel is erg tevreden met het akkoord en beklemtoont de respect en waardering die het akkoord volgens de vakbond voor het personeel toont.

Tags: