Vakbonden prijzen sociaal akkoord WE Fashion | RetailDetail

Vakbonden prijzen sociaal akkoord WE Fashion

Vakbonden prijzen sociaal akkoord WE Fashion

Vakbond FNV Handel en modebedrijf WE Fashion hebben een akkoord getekend rond het sociaal plan voor de 81 werknemers die hun baan verliezen na de reorganisatie die WE Fashion onlangs aankondigde.

Extra ontslagvergoedingen

Door die reorganisatie wil WE Fashion beter inspelen op het gewijzigde koopgedrag van de consument, die zich vooral meer naar de webshop beweegt. Daarom worden de 81 ontslagen ook deels gecompenseerd door 29 nieuwe banen in de IT-afdeling.

 

De werknemers die hun baan verliezen, kunnen nu kiezen tussen meerdere opties: vertrekken op 30 april en naast de gewone ontslagvergoeding nog twee maanden extra salaris en alle vakantiedagen krijgen, blijven tot 1 september en één maand extra uitbetaald krijgen, of tot 1 oktober blijven en geen extra vergoeding krijgen. Voor elke werknemer is er ook 3.500 euro voorzien voor begeleiding naar ander werk, opleidingen, juridische bijstand of financieel advies.

 

Vakbond FNV Handel is erg tevreden met het akkoord en beklemtoont de respect en waardering die het akkoord volgens de vakbond voor het personeel toont.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.