Van Gils heeft nieuwe CEO | RetailDetail

Van Gils heeft nieuwe CEO

Van Gils heeft nieuwe CEO

Robert Meijer heeft na vijf jaar besloten om zijn functie als CEO bij modeketen Van Gils neer te leggen. Volgens het bedrijf was Meijer toe aan een nieuwe uitdaging. Hij wordt opgevolgd door Harry van der Zee.

Al tien jaar bij bedrijf

Van der Zee is momenteel algemeen directeur van de Nederlandse groothandel Micro Fashion, die eigenaar is van modemerken Profuomo en Michaelis. Hij zal vanaf 1 december echter aan de slag gaan in zijn nieuwe functie bij Van Gils.


Meijer had voor zijn start als CEO bij Van Gils al heel wat ervaring opgebouwd. Zo ging hij in 1998 aan de slag als sales director bij WE Fashion. Drie jaar later werd hij directeur human resources voor WE International, Europa, France en Utrecht. Vanaf 2004 was hij in dienst bij Waalwear Group, dat in 2010 van naam veranderde en zo Van Gils Fashion werd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.