Vanaudenhove opnieuwe CEO bij Euro Shoe Group | RetailDetail

Vanaudenhove opnieuw CEO bij Euro Shoe Group

Vanaudenhove opnieuw CEO bij Euro Shoe Group
Shutterstock

Philippe Vanaudenhove, de zoon van een van de oprichters van Euro Shoe Group, is na drie jaar opnieuw CEO bij het schoenenbedrijf. Hij vervangt zijn opvolger Kurt Moons, die opzij wordt geschoven.

“Nieuwe strategie”

Kurt Moons was sinds 2014 CEO bij Euro Shoe Group en moest het bedrijf met zijn ervaring doorheen de veranderende marktomstandigheden sleuren. Zo was hij verantwoordelijk voor de verkoop van Avance en de naamsverandering van Shoe Discount naar Bristol. “Nu dat project is afgerond, is het tijd voor de implementatie van een nieuwe strategie”, aldus Philippe Vanaudenhove volgens Made in Limburg. “Ik neem terug mijn rol als CEO van het bedrijf op, zoals al het geval was van 2006 tot 2014.”

 

Elise Vanaudenhove gaat dan weer aan de slag als COO, terwijl de samenwerking met Kurt Moons en inkoopdirecteur Bert Vanwambeke wordt stopgezet. Huidig COO Stefaan Van Weyenbergh kan aan de slag in een nieuwe functie bij de groep. CFO Bart Rayen is zo bijna de enige die gewoon op post blijft.

 

“Het werk van de voorbije jaren was belangrijk. Vandaag zetten we nog een stap verder”, aldus Vanaudenhove. “Een aantal belangrijke taken die aangevat moeten worden zijn onder meer het verder ‘ontzorgen’ van de geranten, het finetunen van de collecties, het versterken van onze digitale activiteit, en nog veel meer. Samen met de vernieuwde directieploeg kijk ik er enorm naar uit het potentieel van dit prachtige bedrijf verder uit te bouwen.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.