VanHaren heeft grote plannen voor België | RetailDetail

VanHaren heeft grote plannen voor België

VanHaren heeft grote plannen voor België
vanHaren

Schoenketen vanHaren wil de komende jaren flink inzetten op expansie in België. Daar opende het in 2017 de eerste vijf winkels en moeten er dit jaar nog eens elf bijkomen. Ook Wallonië staat op het programma.

In 2019 naar Wallonië

De nieuwe winkels die dit jaar de deuren openen in België, zullen allemaal te vinden zijn in Vlaanderen. Pas vanaf 2019 wordt er werk gemaakt van Wallonië. VanHaren zegt de komende jaren heel België te willen veroveren. Dat schrijft het FD.

 

Die uitspraken werden gedaan bij de presentatie van de jaarcijfers van de Nederlandse schoenketen, die onderdeel is van het Duitse Deichmann. In 2017 haalde de keten een omzet van 190,2 miljoen euro, een groei van 6,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werden er 6,9 miljoen paar schoenen verkocht, wat een kleine opmars van 0,6 procent inhield.

 

Ook in Nederland wordt er werk gemaakt van uitbreiding. Daar staan drie nieuwe winkels op de planning en zullen nog eens acht vestigingen uitgebreid worden. Eind 2017 telde de keten 143 vestigingen, goed voor 1.467 medewerkers.

 

Deichmann, het moederbedrijf van vanHaren en de grootste schoenretailer in Europa, groeide in 2017 met bijna 6 procent naar 5,8 miljard euro omzet. Ook op vergelijkbare basis was er een groei van 2,8 procent. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 4.000 winkels, 36 webshops en circa 40.000 medewerkers. Naast 25 Europese landen is de groep ook te vinden in de Verenigde Staten. Ook sneakerketen Snipes is een onderdeel van de groep

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).