VanHaren heeft grote plannen voor België | RetailDetail

VanHaren heeft grote plannen voor België

VanHaren heeft grote plannen voor België
vanHaren

Schoenketen vanHaren wil de komende jaren flink inzetten op expansie in België. Daar opende het in 2017 de eerste vijf winkels en moeten er dit jaar nog eens elf bijkomen. Ook Wallonië staat op het programma.

In 2019 naar Wallonië

De nieuwe winkels die dit jaar de deuren openen in België, zullen allemaal te vinden zijn in Vlaanderen. Pas vanaf 2019 wordt er werk gemaakt van Wallonië. VanHaren zegt de komende jaren heel België te willen veroveren. Dat schrijft het FD.

 

Die uitspraken werden gedaan bij de presentatie van de jaarcijfers van de Nederlandse schoenketen, die onderdeel is van het Duitse Deichmann. In 2017 haalde de keten een omzet van 190,2 miljoen euro, een groei van 6,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werden er 6,9 miljoen paar schoenen verkocht, wat een kleine opmars van 0,6 procent inhield.

 

Ook in Nederland wordt er werk gemaakt van uitbreiding. Daar staan drie nieuwe winkels op de planning en zullen nog eens acht vestigingen uitgebreid worden. Eind 2017 telde de keten 143 vestigingen, goed voor 1.467 medewerkers.

 

Deichmann, het moederbedrijf van vanHaren en de grootste schoenretailer in Europa, groeide in 2017 met bijna 6 procent naar 5,8 miljard euro omzet. Ook op vergelijkbare basis was er een groei van 2,8 procent. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 4.000 winkels, 36 webshops en circa 40.000 medewerkers. Naast 25 Europese landen is de groep ook te vinden in de Verenigde Staten. Ook sneakerketen Snipes is een onderdeel van de groep

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.