VanHaren opent winkel op de Meir

VanHaren opent flagshipstore op de Meir
Shutterstock.com

Schoenretailer vanHaren vaart tegen de stroom in en opent nu zaterdag een nieuwe winkel op de Antwerpse Meir. Dat goede nieuws is welkom na enkele sluitingen in dé Antwerpse winkelstraat.

 

Grootste

De nieuwe winkel op de Meir is de vijftiende vestiging van vanHaren in België, maar wordt met zijn oppervlakte van 850 m² meteen ook de grootste van het land. De nieuweling gaat maar liefst 20.000 paar schoenen huisvesten. De winkel biedt niet enkel een uitgebreid assortiment, maar wil ook inzetten op een unieke beleving. Er is een sportcorner van 150 m² met inspiratie-eilanden van grote sportmerken als Nike en Adidas, een interactieve kinderhoek en een koffiecorner.

 

Voor vanHaren is de winkel op de Meir "de kers op de taart van een reeds succesvolle Belgische expansie. We merken dat de Belgische consument gecharmeerd is door onze modieuze collecties en kwaliteit aan lage prijzen. We kijken er dan ook naar uit om op 14 september de deuren van onze ‘shoe heaven’ te openen in een multiculturele en trendy winkelstad als Antwerpen", zegt directeur Krein Bons in een persbericht.

 

Omnichannel

In het Antwerpse filiaal wil vanHaren ook zijn nieuwe omnichannelconcept testen. Schoenen die normaal enkel in de webshop te vinden zijn, staan in de winkel gepresenteerd en kunnen ter plaatse gepast en besteld worden. Verder maken iPads en schermen het mogelijk om ook online te shoppen in de winkel. Online en offline vloeien hier dus naadloos in elkaar over.

 

Het Nederlandse vanHaren is onderdeel van de Duitse Deichmann-groep. Het concern verkocht vorig jaar 178 miljoen paar schoenen, goed voor een netto-omzet van vijf miljard euro.