VanHaren plaatst speakers in etalage | RetailDetail

VanHaren plaatst speakers in etalage

VanHaren plaatst speakers in etalage

Schoenenketen VanHaren gaat speakers plaatsen in de etalages van de winkels in Amsterdam en Breda. Die moeten er voor zorgen dat er zowel binnen als buiten de winkel steeds muziek of reclame voor VanHaren te horen is.

Alle zintuigen bereiken

 Via trillingen wordt het geluid doorgegeven via staal, hout of dubbelglas. Een volumebegrenzer houdt het geluidsniveau onder de toegestane decibelnorm op de winkelstraten, weet RetailNews. Wie een meer interactieve beleving wil, kan de speakers ook koppelen aan bewegingssensors of zelfs gebruik maken van augmented reality. Zo kunnen retailers proberen om via alle zintuigen de klant te lokken.

 

In Engeland zijn er al enkele ketens die gebruik maken van deze techniek, zoals Gap, Benetton, Selfridges en Marks & Spencer. Met behulp van de muziek of de reclame willen ze meer consumenten doen halthouden voor de etalages. VanHaren zegt de eerste retailer te zijn in Nederland die gebruik maakt van deze techniek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.