vanHaren wint 'beste werkgever in retail', maar verliest eigenaar

vanHaren wint 'beste werkgever in retail', maar verliest eigenaar

Effectory en Intermediair hebben vanHaren Schoenen uitgeroepen tot de Beste Werkgever in de retailsector. De keten hield met een score van 7,5 De Tuinen en Beter Bed net af. De keten moest wel afscheid nemen van zijn 88-jarige eigenaar.

Kleine dingen

De winnaar scoorde vooral hoog op de thema's "vertrouwen in de leiding" en "hoge betrokkenheid bij de organisatie". Volgens directeur Krein Bons zit dat in kleine dingen: "Een telefoontje, taart of een leuke motiverende mail, gewoon een persoonlijke vorm van aandacht. Openheid, samenwerking, plezier op de vloer: daar komt denk ik de hoge betrokkenheid van onze medewerkers vandaan."

 

De verkiezing van Beste Werkgever werd dit jaar voor de veertiende keer gehouden. 332 organisaties hebben aan het onderzoek deelgenomen in een poging om een objectief oordeel te vellen over werkgeverschap in Nederland.

 

Eigenaar moederconcern overleden

Toch werd het een dag met gemengde emoties bij de schoenenketen, want ook vandaag raakte bekend dat het moederconcern van vanHaren, het Duitse Deichmann, afscheid heeft moeten nemen van zijn eigenaar. De 88-jarige Heinz-Horst Deichmann had de dagelijkse leiding van het bedrijf, dat zijn vader in 1913 stichtte, al wel in 1999 overgedragen aan zijn zoon.

 

De Duitse schoenenmagnaat was een vaste klant in de lijstjes van rijkste mensen ter wereld, ondanks de grote bijdragen die hij deed aan goede doelen. Onder de naam "Woord en daad" investeerde hij niet alleen in leprabestrijding en onderwijs, maar ook in voordelen voor werknemers. Een leerstoel over ethisch zakendoen in Negev draagt zijn naam.

Tags: