V&D maakt winstmarges bekend in rechtszaak | RetailDetail

V&D maakt winstmarges bekend in rechtszaak

V&D maakt winstmarges bekend in rechtszaak

V&D heeft voor een rechtszaak tegen een voormalige werknemer zijn winstmarges moeten bekendmaken. Die stal in 2010 kledij uit het magazijn, en om de schade te berekenen moest V&D de winstmarges bekendmaken.

43 procent brutomarge

De stelende werkneemster stal kledij uit het magazijn van V&D en verkocht het daarna tegen een derde van de prijs door. V&D stelde dat het daarbij 36.448 euro omzet was misgelopen, waarvan 14.266 euro de inkoopwaarde van de kledij bedroeg. Dat betekent dat de gederfde winst een bedrag van 15.848 euro bedroeg, oftewel dat er een brutowinstmarge van 43 procent was. Dat stond te lezen in het NRC Handelsblad.

 

Een aantal van de kledingstukken waren bestemd voor shop-in-shops van V&D, zoals onder andere ICI Paris XL, The Body Shop en Prénatal. Voor die stukken was de schade dus kleiner en daarom moest V&D ook kenbaar maken welk percentage het krijgt van de omzet in die winkels. V&D maakte zo bekend dat het 26 procent van de omzet van shop-in-shops krijgt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop

02/07/2018

Sportwebwinkel Athleteshop heeft het faillissement aangevraagd. Al sinds begin dit jaar kwamen veel klachten binnen over te late en slechte leveringen, en nu zouden ook verschillende leveranciers de samenwerking hebben stopgezet.