V&D maakt winstmarges bekend in rechtszaak | RetailDetail

V&D maakt winstmarges bekend in rechtszaak

V&D maakt winstmarges bekend in rechtszaak

V&D heeft voor een rechtszaak tegen een voormalige werknemer zijn winstmarges moeten bekendmaken. Die stal in 2010 kledij uit het magazijn, en om de schade te berekenen moest V&D de winstmarges bekendmaken.

43 procent brutomarge

De stelende werkneemster stal kledij uit het magazijn van V&D en verkocht het daarna tegen een derde van de prijs door. V&D stelde dat het daarbij 36.448 euro omzet was misgelopen, waarvan 14.266 euro de inkoopwaarde van de kledij bedroeg. Dat betekent dat de gederfde winst een bedrag van 15.848 euro bedroeg, oftewel dat er een brutowinstmarge van 43 procent was. Dat stond te lezen in het NRC Handelsblad.

 

Een aantal van de kledingstukken waren bestemd voor shop-in-shops van V&D, zoals onder andere ICI Paris XL, The Body Shop en Prénatal. Voor die stukken was de schade dus kleiner en daarom moest V&D ook kenbaar maken welk percentage het krijgt van de omzet in die winkels. V&D maakte zo bekend dat het 26 procent van de omzet van shop-in-shops krijgt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.