Veel interesse in Abercombie & Fitch, dat fors verlies maakt | RetailDetail

Veel interesse in Abercombie & Fitch, dat fors verlies maakt

Veel interesse in Abercombie & Fitch, dat fors verlies maakt
Shutterstock

Modebedrijf Abercombie & Fitch heeft ook in het eerste kwartaal van 2017 opnieuw fors verlies geleden. Ondertussen laat de directie van het bedrijf verstaan dat er heel wat interesse is van andere partijen rond een mogelijke overname.

Groei bij Hollister

In het eerste kwartaal van 2017 daalde de omzet van Abercrombie & Fitch met 4% naar 661 miljoen dollar (590 miljoen euro), op vergelijkbare basis viel de omzet met 3% terug. Het nettoverlies verdubbelde bijna, van 38,6 naar 61 miljoen dollar (35 naar 55 miljoen euro).

 

Toch was het niet allemaal kommer en kwel: zo steeg de vergelijkbare omzet bij de keten Hollister met 3% ten opzichte van een jaar eerder, waardoor die het een stuk beter deed dan de verwachtingen van de analisten. Bij het merk Abercrombie was er dan weer sprake van een terugval van 10%, en dat was dan weer meer dan analisten hadden voorspeld.

 

“We worden aangemoedigd door de vooruitgang die we maken bij al onze merken, vooral in maart en april”, zegt CEO Fran Horowitz. “We zijn tevreden met de prestaties van ons grootste merk, Hollister, waarbij onze strategische veranderingen hun vruchten blijven afwerpen. De vergelijkbare omzet bij Abercrombie was binnen onze verwachtingen.”

 

Interesse van concurrentie

Ondertussen wakkert ook de interesse aan voor een mogelijke overname van Abercrombie & Fitch. Zo zouden concurrent American Eagle Outfitters en private-equitybedrijf Cerberus een gezamenlijk bod voorbereiden. Dat nieuws zorgde er alvast voor dat het aandeel van A&F donderdag met 4% de hoogte in ging.

 

Momenteel is het nog niet honderd procent zeker dat het modebedrijf wil overgaan tot een verkoop, maar volgens bronnen zou het wel al de investeringsbank Perella Weinberg Partners onder de arm hebben genomen om naar de interesse te peilen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.