Vendis Capital investeert in Humanoid

Vendis Capital investeert in Humanoid

Investeringsfonds Vendis Capital gaat investeren in het Nederlandse modemerk Humanoid. Een gevolg van die samenwerking is dat Yvonne van Dormael wordt aangesteld als de nieuwe CEO van het modebedrijf.

"Belangrijke stap"

"Het partnership met Vendis Capital is een belangrijke stap voor Humanoid", aldus medeoprichter Hans Boelens. "Het bedrijf is klaar voor een nieuwe groeifase, en met de komst van Vendis Capital en hun kennis van de consumentensector hebben we de juiste partner om ons daarbij te helpen."

 

Tot kort was Boelens ook CEO van Humanoid, maar hij draagt zijn operationele verantwoordelijkheden nu over aan Yvonne van Dormael. Medeoprichtster Sandra Harmsen blijft als creative director de creatieve lijnen uittekenen van Humanoid.

 

"We zijn erg blij met onze toetreding tot Humanoid", zegt Michiel Deturck van Vendis Capital. "We zijn onder de indruk van de sterke positie van Humanoid in het aantrekkelijke betaalbare luxesegment – het resultaat van een consistente signatuur en een toegewijde focus op kwaliteit en comfort gedurende de voorbije 30 jaar."

Tags: