Vendis Capital koopt meerderheidsbelang in Petrol Industries

Vendis Capital koopt meerderheidsbelang in Petrol Industries

Investeringsfonds Vendis Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Petrol Industries, een snelgroeiend Nederlands modemerk. Petrol Industries heeft zijn hoofdkantoor in Tilburg.

Helpen bij groeistrategie

De investering van Vendis Capital moet ervoor zorgen dat Petrol Industries onder leiding van Pedro van Zon en Elwin Flint zijn snelle expansie in Europa kan verder zetten.


"We zijn erg gelukkig met de steun van Vendis bij de ontplooiing van onze groeistrategie. We zijn blij in Vendis een partner te hebben gevonden die vertrouwd is met de consumentenmarkt en expertise en kapitaal heeft ingebracht. Hiermee kunnen we nog onontgonnen marktpotentieel binnen onze belangrijkste groeimarkten aanboren, investeren in de organisatie, en uitbreiden in nieuwe markten", zegt Pedro van Zon.


"De participatie in Petrol sluit perfect aan bij het profiel van de bedrijven waarin we willen investeren", voegt Vincent Braams van Vendis Capital daar aan toe. "Petrol is een typisch voorbeeld van een ondernemend bedrijf met sterke internationale groei, dat heel wat voordeel kan halen uit de expertise van ons team op het vlak van organisatieontwikkeling en internationale groei. We bieden naast onze ervaring en kennis ook groeikapitaal aan een sterk managementteam, dat zijn krachtig consumentenmerk verder wil ontwikkelen."

Tags: