Verkoop Primark groeit opnieuw met 15 procent

Verkoop Primark groeit opnieuw met 15 procent

Associated British Foods kan opnieuw tevreden zijn over de verkoop van zijn winkelketen Primark. In de 16 weken tot 3 januari 2015 steeg de omzet met 15 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Lagere winstmarge

Die omzetstijging werd vooral gedreven door de opening van nieuwe winkels en "uitzonderlijke" resultaten in Frankrijk. Toch werd ook Primark getroffen door een mindere verkoop omwille van het warmere weer. Na wisselkoersen steeg de omzet van Primark met 12 procent, te wijten aan de sterkte van de Britse pond.


"De vergelijkbare omzet in de herfst werd beïnvloed door het ongewone warme weer, maar de verkoop tijdens de laatste vijf weken, inclusief kerstmis, was sterk", zei ABF in een bericht. "De operationele winstmarge in die periode was binnen de verwachtingen, namelijk lager dan vorig jaar als een gevolg van meer promoties."


Expansie

Primark wil dit financieel jaar ongeveer 93.000 vierkante meter winkeloppervlakte toevoegen, waaronder het openen van nieuwe winkels of het uitbreiden ervan in Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Het heeft ook al acht contracten getekend voor winkels in de Verenigde Staten, waar het eind 2015 zal lanceren.

Tags: