Veronique Branquinho stopt met eigen label

Veronique Branquinho stopt met eigen label

De Belgische ontwerpster Veronique Branquinho heeft in een korte mededeling laten weten dat ze (tijdelijk) stopt met haar eigen modelabel. Het is niet de eerste keer dat de ontwerpster die beslissing neemt.

Tweede pauze

De collectie die Branquinho eerder dit jaar presenteerde op de modeweek in Parijs, zal voorlopig de laatste zijn. Ook de samenwerking met de Italiaanse fabrikant Onward Luxury Group wordt stopgezet. De beslissing kwam er twintig jaar na de eerste eigen show van de ontwerpster. “Ik wil Franco Pené en het team van de Onward Luxury Group bedanken om me de voorbije vijf jaar de kans te hebben gegeven mijn visie uit te drukken”, aldus Branquinho in een korte mededeling.

 

Ook in 2009 besloot ze al eens om te stoppen met haar eigen modelabel, maar drie jaar later pikte ze de draad terug op en ging ze een samenwerking met de Italiaanse fabrikant Gibo, nu bekend als Onward Luxury Group, aan. Het is niet duidelijk of het nu over een definiet einde gaat of opnieuw een tijdelijke pauze. Branquinho wenst momenteel geen verdere commentaar te geven over haar beslissing.