Verzoening tussen Tiffany & Co en LVMH?

Bernard Arnault, eigenaar en CEO van luxeretailer LVMH
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

LVMH en Tiffany & Co zouden gesprekken voeren over een “korting” op de overname van 16,2 miljard euro. Tiffany wil per se dat LVMH zich aan zijn koopbelofte houdt, maar het Franse luxehuis heeft spijt van de dure deal.

 

Toegift in aandelenprijs

Komt het toch nog tot een minnelijke schikking tussen LVMH en Tiffany & Co? Beide partijen zouden achter gesloten deuren gesprekken voeren om de deal te heronderhandelen. In principe hadden de juweliersketen en de Vuitton-moeder elkaar vorig jaar het ja-woord gegeven, maar door de coronacrisis wil LVMH daar nu van afzien. Tiffany is echter niet van plan om dat te laten gebeuren.


Terwijl de situatie eerst muurvast leek te zitten, met rechtszaken langs weerszijden en het gerucht dat LVMH-eigenaar Bernard Arnault zelfs de persoonlijke hulp heeft ingeroepen van Frans president Macron, zou er nu toch een compromis worden overwogen. Tiffany zou alsnog bereid zijn om de prijs te laten zakken tot 132 dollar per aandeel. Volgens de oorspronkelijke overeenkomst zou LVMH 135 dollar per aandeel betalen.


Er is evenwel nog geen garantie dat de onderhandelingen op iets zullen uitdraaien, beklemtoont Bloomberg. De kans bestaat dat LVMH de korting te weinig vindt, of het been stijf houdt en de overname per se helemaal wil afblazen. In dat geval zullen beide partijen het wellicht in de rechtbank moeten uitvechten, op het proces dat op 5 januari in Delaware begint. Ironisch genoeg liet de Europese concurrentiewaakhond deze week alvast weten niks tegen de samensmelting te hebben.