Vijfde minder winst voor Nike | RetailDetail

Vijfde minder winst voor Nike

Vijfde minder winst voor Nike
(c) Nike

Nike heeft er een lastig eerste kwartaal op zitten. De omzet bleef zo goed als vlak terwijl de winst, als gevolg van dalende winstmarges en hogere uitgaven, met ruim een vijfde kelderde.

7,8 miljard euro omzet

De Amerikaanse sportkledinggigant heeft het voorbije kwartaal een omzet van 9,07 miljard dollar geboekt, omgerekend een slordige 7,7 miljard euro. Dat is slechts een fractie meer dan de 9,06 miljard dollar over dezelfde periode een jaar eerder.

 

Dat vlakke resultaat is vooral het gevolg van de kelderende verkoop bij Converse, dat zijn omzet liefst 15% zag kelderen tot 438 miljoen dollar (370 miljoen euro). Het Nike-merk zelf liet een omzetgroei van 2% optekenen tot 8,6 miljard dollar (7,3 miljard euro). Met dank aan de internationale verkoop, want op zijn Amerikaanse thuismarkt verliest Nike terrein (-3%).

 

De winst in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar kwam uit op 950 miljoen dollar (800 miljoen euro), oftewel 22% minder dan een jaar eerder. Volgens Nike-topman Mark Parker is dat het gevolg van “een dalende bruto winstmarge en hogere uitgaven”. “Vooruitkijkend naar de rest van het boekjaar 2018 zullen we de wereldwijde groei van Nike aanvuren middels de sterkte van ons merk, de kracht van onze innovatieve producten en de meest persoonlijke digitally-connected ervaringen in onze sector”, houdt Parker de moed erin.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).