Volgende lente eerste Nederlandse winkel voor Arket | RetailDetail

Volgende lente eerste Nederlandse winkel voor Arket

Volgende lente eerste Nederlandse winkel voor Arket

Arket, onderdeel van de Zweedse H&M Group, opent volgende lente in Nederland een eerste winkel op het Koningsplein in Amsterdam. Het is amper de vijfde vestiging wereldwijd voor het nieuwe enseigne.

1.000 vierkante meter

De nieuwe winkel zal verdeeld over drie verdiepingen een winkeloppervlakte bestrijken van 1.000 m². Op de gelijkvloerse verdieping zal er ook een café te vinden zijn die producten aanbiedt op basis van de ‘New Nordic Food Manifesto’. "We zijn heel blij met de opening van onze eerste Nederlandse winkel op zo’n geweldige locatie op het Koningsplein in Amsterdam", zegt algemeen directeur Lars Axelsson.

 

De eerste vestiging van Arket opende in augustus zijn deuren in Londen. Ook in Brussel is er sinds enkele weken een winkel te vinden van de keten, die voornamelijk basics in verschillende kleuren en materialen aanbiedt. Daarbij ligt voornamelijk de focus op kwaliteit op vlak van materialen en pasvormen. Ook Kopenhagen en München hebben inmiddels een Arket, maar al online is de keten al aanwezig achttien landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.