Voormalig eigenaar redt Thom Broekman

Voormalig eigenaar redt Thom Broekman

Kledingketen Thom Broekman zal een beperkte doorstart maken na het faillissement midden januari. Het is oud-eigenaar Thom Broekman die drie winkels in Utrecht van de ondergang redt. Ook voor de overige winkels zijn er kandidaten.

Grote bankschuld

De drie winkels in Utrecht waren na het faillissement open gebleven en met de overname door Thom Broekman zelf weten alvast 25 werknemers dat ze hun baan mogen houden. Het bedrijf had op het moment van faillissement 19 zaken, elf vestigingen van Thom Broekman en ook nog eens acht filialen van jeansconcept De Rode Winkel.


Het bedrijf ging begin dit jaar failliet omwille van een hoog opgelopen bankschuld en krimpende omzetten. Op dat moment werkten er 113 mensen voor Thom Broekman. De grootste schuldeiser is ING, die bijna 7 miljoen euro moet van het modebedrijf.


Nog geïnteresseerden

De deal met oud-eigenaar Thom Broekman was snel rond, omdat hij volgens de curator vele malen meer bood dan andere partijen. "Ik heb een kort en voorlopig rechtmatigheidsonderzoek gehouden, voordat ik akkoord ging met zijn bieding. Er waren vooralsnog geen omstandigheden om niet aan hem te verkopen", aldus de curator.


De komende dagen wordt er nog gepraat met andere partijen. Enkele geïnteresseerden hebben al laten verstaan dat ze de volledige keten willen overnemen.

Tags: