Voormalig eigenaar redt Thom Broekman | RetailDetail

Voormalig eigenaar redt Thom Broekman

Voormalig eigenaar redt Thom Broekman

Kledingketen Thom Broekman zal een beperkte doorstart maken na het faillissement midden januari. Het is oud-eigenaar Thom Broekman die drie winkels in Utrecht van de ondergang redt. Ook voor de overige winkels zijn er kandidaten.

Grote bankschuld

De drie winkels in Utrecht waren na het faillissement open gebleven en met de overname door Thom Broekman zelf weten alvast 25 werknemers dat ze hun baan mogen houden. Het bedrijf had op het moment van faillissement 19 zaken, elf vestigingen van Thom Broekman en ook nog eens acht filialen van jeansconcept De Rode Winkel.


Het bedrijf ging begin dit jaar failliet omwille van een hoog opgelopen bankschuld en krimpende omzetten. Op dat moment werkten er 113 mensen voor Thom Broekman. De grootste schuldeiser is ING, die bijna 7 miljoen euro moet van het modebedrijf.


Nog geïnteresseerden

De deal met oud-eigenaar Thom Broekman was snel rond, omdat hij volgens de curator vele malen meer bood dan andere partijen. "Ik heb een kort en voorlopig rechtmatigheidsonderzoek gehouden, voordat ik akkoord ging met zijn bieding. Er waren vooralsnog geen omstandigheden om niet aan hem te verkopen", aldus de curator.


De komende dagen wordt er nog gepraat met andere partijen. Enkele geïnteresseerden hebben al laten verstaan dat ze de volledige keten willen overnemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).