Voormalig eigenaar redt Thom Broekman | RetailDetail

Voormalig eigenaar redt Thom Broekman

Voormalig eigenaar redt Thom Broekman

Kledingketen Thom Broekman zal een beperkte doorstart maken na het faillissement midden januari. Het is oud-eigenaar Thom Broekman die drie winkels in Utrecht van de ondergang redt. Ook voor de overige winkels zijn er kandidaten.

Grote bankschuld

De drie winkels in Utrecht waren na het faillissement open gebleven en met de overname door Thom Broekman zelf weten alvast 25 werknemers dat ze hun baan mogen houden. Het bedrijf had op het moment van faillissement 19 zaken, elf vestigingen van Thom Broekman en ook nog eens acht filialen van jeansconcept De Rode Winkel.


Het bedrijf ging begin dit jaar failliet omwille van een hoog opgelopen bankschuld en krimpende omzetten. Op dat moment werkten er 113 mensen voor Thom Broekman. De grootste schuldeiser is ING, die bijna 7 miljoen euro moet van het modebedrijf.


Nog geïnteresseerden

De deal met oud-eigenaar Thom Broekman was snel rond, omdat hij volgens de curator vele malen meer bood dan andere partijen. "Ik heb een kort en voorlopig rechtmatigheidsonderzoek gehouden, voordat ik akkoord ging met zijn bieding. Er waren vooralsnog geen omstandigheden om niet aan hem te verkopen", aldus de curator.


De komende dagen wordt er nog gepraat met andere partijen. Enkele geïnteresseerden hebben al laten verstaan dat ze de volledige keten willen overnemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.