WE Fashion weg uit China | RetailDetail

WE Fashion weg uit China

WE Fashion weg uit China

Modeketen WE Fashion heeft geen winkels meer in China. De keten had daarvoor een licentie gegeven aan een Chinese partner, maar die overeenkomst is nu opgezegd. De eerste Chinese winkel opende pas vier jaar geleden.

Doel van 200 vestigingen

WE Fashion sloot in 2010 een overeenkomst met Uniquepai, met als doel op vijf jaar tijd ongeveer 200 winkels van de keten te openen in China. In januari 2011 opende de eerste winkel, maar het doel van 200 vestigingen werd nooit gehaald. In de volgende vier jaar zouden amper 20 filialen de deuren openen.

 

Het verdwijnen van WE Fashion uit China wordt door een woordvoerder bevestigd aan RetailNews, maar een reden voor het vertrek werd niet gegeven. Met het sluiten van de winkels in China is de keten nu enkel nog te vinden in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het heeft in totaal ongeveer 250 vestigingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.