Wibra ondertekent Bangladesh-akkoord

Wibra ondertekent Bangladesh-akkoord

Textielsupermarktketen Wibra heeft het akkoord getekend dat nieuwe rampen in de Bengaalse textielproductie moet voorkomen. Dit betekent dat Wibra nieuwe, strengere standaarden gaat opleggen aan haar toeleveranciers.

Wibra geeft toe aan druk

Wibra was één van de drie bedrijven die door minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel vorig jaar publiekelijk werd beschuldigd bij te dragen aan de erbarmelijke en gevaarlijke werkomstandigheden in Bangladesh. De uitspraken van de minister zorgden voor veel ophef bij de beschuldigde retailers (naast Wibra ook Prénatal en Coolcat). Laatstgenoemde onderneming dreigde zelfs met juridische stappen, maar bereikte recent ook een akkoord met de minister.

 

Het bedrijf stelde enkele maanden geleden nog het akkoord niet te willen tekenen omdat er te veel onduidelijkheid was over de effecten ervan. Intussen komt de onderneming echter deels op haar schreden terug. "Hoewel de tekst van het akkoord op dit moment nog altijd niet volkomen helder is en zodoende op sommige punten ruimte voor discussie laat, is hierin een positieve ontwikkeling zichtbaar. Daarnaast heeft Wibra vertrouwen in de integriteit van de ontwerpers van het akkoord."

Tags: