Wibra ondertekent Bangladesh-akkoord | RetailDetail

Wibra ondertekent Bangladesh-akkoord

Wibra ondertekent Bangladesh-akkoord

Textielsupermarktketen Wibra heeft het akkoord getekend dat nieuwe rampen in de Bengaalse textielproductie moet voorkomen. Dit betekent dat Wibra nieuwe, strengere standaarden gaat opleggen aan haar toeleveranciers.

Wibra geeft toe aan druk

Wibra was één van de drie bedrijven die door minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel vorig jaar publiekelijk werd beschuldigd bij te dragen aan de erbarmelijke en gevaarlijke werkomstandigheden in Bangladesh. De uitspraken van de minister zorgden voor veel ophef bij de beschuldigde retailers (naast Wibra ook Prénatal en Coolcat). Laatstgenoemde onderneming dreigde zelfs met juridische stappen, maar bereikte recent ook een akkoord met de minister.

 

Het bedrijf stelde enkele maanden geleden nog het akkoord niet te willen tekenen omdat er te veel onduidelijkheid was over de effecten ervan. Intussen komt de onderneming echter deels op haar schreden terug. "Hoewel de tekst van het akkoord op dit moment nog altijd niet volkomen helder is en zodoende op sommige punten ruimte voor discussie laat, is hierin een positieve ontwikkeling zichtbaar. Daarnaast heeft Wibra vertrouwen in de integriteit van de ontwerpers van het akkoord."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.