Maniet denkt aan overname bepaalde Eram-winkels | RetailDetail

Wil Maniet via Eram-winkels jacht op Torfs openen?

Wil Maniet via Eram-winkels jacht op Torfs openen?

De Waalse schoenverkoper Chaussures Maniet wil mogelijk enkele winkels van het Franse Eram overnemen, naast vijf winkels van Euro Shoe-dochter Avance. De keten geeft ook toe met een begerig oog naar de Vlaamse markt te kijken.

 

Snelle expansie

Hoewel Maniet in een reactie laat weten nog geen enkel concreet plan te hebben rond de komst naar Vlaanderen, noch rond de overname van de Eram-winkels, wil Maniet al zeker negen nieuwe winkels openen in 2017, onder andere in het winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi. Maniet opende in 2016 ook al twee nieuwe vestigingen.

 

De overname van de winkels van Avance en de opening van de eigen filialen betekent alvast een fikse expansie op korte tijd voor Maniet, dat momenteel 33 vestigingen telt en goed is voor een omzet van bijna 60 miljoen euro in 2016.

 

Op vergelijkbare basis was dat wel een daling van ongeveer 1 procent. Topman George Vanderplancke geeft aan dat dit ondanks de daling een gunstig resultaat is voor de sector.

 

Concurrentie met Torfs aangaan?

Vanderplancke beseft dat ook Chaussures Maniet niet kan achterblijven met het implementeren van een omnichannelstrategie. Daarbij ziet hij vooral veel mogelijkheden om de online winkel beschikbaar te maken voor klanten in de fysieke winkel, zodat ze sneller geholpen kunnen worden.

 

Tot slot sluit hij niet uit dat Maniet binnenkort de overstap zal maken naar Vlaanderen, terwijl concurrent Schoenen Torfs meer zijn blik zal gaan richten op Wallonië. Nochtans bestond er lang een onuitgesproken verstandhouding dat beide ketens uit elkaars markt zouden blijven. Vlaamse winkels van Maniet zullen er zeker wel niet komen voor 2018.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.