Maniet denkt aan overname bepaalde Eram-winkels | RetailDetail

Wil Maniet via Eram-winkels jacht op Torfs openen?

Wil Maniet via Eram-winkels jacht op Torfs openen?

De Waalse schoenverkoper Chaussures Maniet wil mogelijk enkele winkels van het Franse Eram overnemen, naast vijf winkels van Euro Shoe-dochter Avance. De keten geeft ook toe met een begerig oog naar de Vlaamse markt te kijken.

 

Snelle expansie

Hoewel Maniet in een reactie laat weten nog geen enkel concreet plan te hebben rond de komst naar Vlaanderen, noch rond de overname van de Eram-winkels, wil Maniet al zeker negen nieuwe winkels openen in 2017, onder andere in het winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi. Maniet opende in 2016 ook al twee nieuwe vestigingen.

 

De overname van de winkels van Avance en de opening van de eigen filialen betekent alvast een fikse expansie op korte tijd voor Maniet, dat momenteel 33 vestigingen telt en goed is voor een omzet van bijna 60 miljoen euro in 2016.

 

Op vergelijkbare basis was dat wel een daling van ongeveer 1 procent. Topman George Vanderplancke geeft aan dat dit ondanks de daling een gunstig resultaat is voor de sector.

 

Concurrentie met Torfs aangaan?

Vanderplancke beseft dat ook Chaussures Maniet niet kan achterblijven met het implementeren van een omnichannelstrategie. Daarbij ziet hij vooral veel mogelijkheden om de online winkel beschikbaar te maken voor klanten in de fysieke winkel, zodat ze sneller geholpen kunnen worden.

 

Tot slot sluit hij niet uit dat Maniet binnenkort de overstap zal maken naar Vlaanderen, terwijl concurrent Schoenen Torfs meer zijn blik zal gaan richten op Wallonië. Nochtans bestond er lang een onuitgesproken verstandhouding dat beide ketens uit elkaars markt zouden blijven. Vlaamse winkels van Maniet zullen er zeker wel niet komen voor 2018.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.