Winkels Josephine & Co sluiten | RetailDetail

Winkels Josephine & Co sluiten

Winkels Josephine & Co sluiten

Na het faillissement van Josephine & Co vorige week hebben de twee eigen winkels van de keten hun deuren gesloten. Naast de eigen winkels werden de producten verkocht in ongeveer 800 verkooppunten.

Onderhandelingen over doorstart

Josephine & Co werd vrijdag door de rechtbank van Utrecht failliet verklaard, nadat het in mei ook al het Belgische kantoor had moeten sluiten. Nu werd ook besloten om de twee eigen winkels van het merk, in Heemstede en Utrecht, te sluiten. Josephine & Co werd in 1994 opgericht. Naast het merk Josephine & Co verkoopt het bedrijf ook kledij van het merk Van der Mark.

 

Momenteel voert de curator al onderhandelingen rond een mogelijke doorstart van het bedrijf, liet een woordvoerder weten aan RetailNews. Het bedrijfsresultaat van het merk kwam vorig jaar uit op net geen 200.000 euro volgens FashionUnited; in 2011 was dat nog 1,3 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.