Winkels McGregor en Gaastra apart te koop | RetailDetail

Winkels McGregor en Gaastra apart te koop

Winkels McGregor en Gaastra apart te koop
Foto Moyersoen.be

De 29 Belgische winkels en het hoofdkantoor van de noodlijdende kledinggroep rond McGregor en Gaastra staan te koop. Er  kan nog tot vrijdag 21 april om 12u worden geboden op elk van de panden bij het online veilinghuis Moyersoen.

Tewerkstelling speelt mee

Twee van de winkels zijn gesloten, de andere verkooppunten zijn nog open en werken voorlopig voort. Bij de beoordeling van de biedingen zal dan ook rekening worden gehouden met de garanties die worden geboden op het vlak van tewerkstelling.

 

De winkels kunnen apart worden gekocht. Wie interesse heeft in een verkooppunt, moet een waarborg van 500 euro betalen. Hij krijgt daardoor toegang tot de datakamer met gegevens over de verkooppunten.

 

Goedkeuring rechtbank

De overnames moeten worden goedgekeurd door de rechtbank van koophandel. Sinds 20 maart staan de activiteiten van de betrokken vennootschappen NV Gaastra Retail Belgium, NV McGregor Retail Belgium en McGregor Finance Belgium BVBA immers onder bescherming van die rechtbank, die het bedrijf moet toelaten om te reorganiseren.

 

De reorganisatie bij McGregor en Gaastra slaat alleen op het netwerk van de fysieke winkels van beide merken. De winkels die worden uitgebaat door zelfstandige handelaars vallen er niet onder, evenmin als de groothandelsactiviteiten via multimerkenwinkels en Galeria Inno.

 

McGregor en Gaastra waren in de problemen gekomen door de opmars van de e-commerce. In Nederland werden de ketens vorig jaar failliet verklaard, waarna ze een doorstart maakten onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.