Xandres zet aanval in op Nederland

Foto: Xandres

Xandres wil dit jaar de Nederlandse markt veroveren. Na de lancering van een showroom in Naarden-Vesting, opent het Belgische modelabel nu ook een eerste winkel in Den Bosch.

 

Voor 50e verjaardag

Eind september opent Xandres haar eerste Nederlandse ‘pilot store’ in Den Bosch. De winkel wordt ingericht volgens het nieuwe winkelconcept van de Belgische modeformule, waarbij alle drie de merken van het modehuis onderdak vinden in dezelfde boetiek. Zo zijn Xandres, plussizelabel Xandres Gold en Xandres Studio er allemaal verkrijgbaar.


Bij de inrichting is veel gebruik van afgeronde vormen: de boogvormen en monumentale arcaden in de architectuur van het pand zelf, worden doorgetrokken naar de inrichting van het kassameubel, de stoelen, pashokjes en meer. Gordijnen moeten dan weer zorgen voor een spel van licht en geborgenheid. Het nieuwe concept is eerder al gebruikt in de winkels in Kortrijk en Nieuwpoort.


De Nederlandse lancering komt er nadat de keten vorig jaar haar vijftigste verjaardag vierde. Het jubileum werd onder meer gevierd met de opening van een eigen showroom in Naarden-Vesting, specifiek voor de Nederlandse markt. Vandaag wordt Xandres verkocht in 160 multimerkenboetieks en vijftien eigen winkels in België. Sinds 2016 is het modehuis in handen van de groep boven Damart.