Yoox Net-a-Porter stop nu ook met verkoop angorawol | RetailDetail

Yoox Net-a-Porter stop nu ook met verkoop angorawol

Yoox Net-a-Porter stop nu ook met verkoop angorawol
Shutterstock

Online retailer Yoox Net-a-Porter heeft, na het bannen van producten met bont op de webshops, nu ook besloten om niet langer producten met angorawol aan te bieden. Dat heeft dierenrechtenorganisatie PETA laten weten.

Kort na verbod op bont

Bij PETA zijn ze alvast bijzonder enthousiast over het besluit van Yoox Net-a-Porter. Volgens hen is angorawol steevast het product van dierenmishandeling. “Door een ban te plaatsen op angora, wat in lijn is met de ban op bont, verzekert Yoox Net-A-Porter zich van zijn plaats als grootste modebestemming voor luxe items, nu en in de toekomst”, zegt PETA in een persbericht.

 

Yoox Net-a-Porter maakte begin deze maand bekend dat het niet langer producten met bont gaat verkopen. Het wil zo de impact die het bedrijf heeft op het milieu aanpakken en het voegt zich met het initiatief bij een aantal grote merken, zoals Armani en Zara.

 

"We hebben een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en erkennen het belang van een positieve bijdrage aan de maatschappij. Met een scala aan initiatieven, partnerschappen en innovaties is het ons doel om als katalysator te fungeren voor veranderingen binnen de industrie”, zei Matteo James Moroni, hoofd duurzaamheid bij Yoox Net-a-Porter, over die beslissing.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.