Zadig & Voltaire wint rechtszaak tegen Yves Saint Laurent

Zadig & Voltaire wint rechtszaak tegen Yves Saint Laurent

Zadig & Voltaire wint rechtszaak tegen Yves Saint Laurent

Het opkomende Franse modemerk Zadig & Voltaire heeft van een Parijse rechter gelijk gekregen in een geschil met Yves Saint Laurent. Die beschuldigde het kleinere modelabel ervan het interieurconcept van een van zijn boetieks te hebben gekopieerd.

Veroordeeld tot 400.000 euro

Volgens Yves Saint Laurent had Zadig & Voltaire in twee van zijn boetieks aan de Champs-Elysées het interieurconcept gekopieerd van de YSL-boetiek aan de Avenue Montaigne. De Parijse handelsrechtbank ziet dat echter anders: zij veroordeelde YSL tot een schadevergoeding van 300.000 euro wegens “tergend en roekeloos geding”. Het Franse luxelabel moet bovendien ook opdraaien voor de gerechtskosten, nog eens om en bij de 100.000 euro.

 

Thierry Gillier, oprichter van Zadig & Voltaire, reageerde uiteraard tevreden: “Als rijzende, onafhankelijke ster positioneert Zadig & Voltaire zich nu al bijna 20 jaar als een trendsetter. Het is niet die originaliteit van zijn universum ‑ rock, chic en urban ‑ die het merk zo succesvol maakt. Deze uitspraak heeft dat nogmaals bevestigd.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.