Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit | RetailDetail

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit
Shutterstock

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

 

Extra verkoopkanaal

Sinds oktober 2016 was het voor schoenwinkels al mogelijk op hun producten aan te bieden op Zalando en die dan vanuit de winkel te versturen. Dat systeem wordt nu dus verder uitgebreid naar kledingwinkels: “Met deze samenwerking wil Zalando vooral kleine retailers met een beperkte technologische infrastructuur ondersteunen om met online verkoop te starten en hen een extra verkoopkanaal aan te bieden.”, zegt logistiek verantwoordelijke Jan Bartels. “Door textiel toe te voegen als nieuwe categorie, openen we ons platform voor meer partners.

 

Momenteel hebben al meer dan honderd winkels zich bij het programma gevoegd. Volgens Bartels is dat ook nodig, omdat steeds meer klanten online winkelen, terwijl het merendeel van de producten wel nog gewoon in de winkels te vinden zijn. “Ons Integrated Commerce project combineert de sterktes van online en offline door het voor winkels eenvoudig te maken de online wereld te betreden.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.