Zalando haalt retourzendingen zelf op | RetailDetail

Zalando gaat retourzendingen zelf ophalen

Zalando gaat retourzendingen zelf ophalen

Zalando gaat in Gent een nieuwe service uittesten, waarbij het retourzendingen bij de klant zelf gratis komt ophalen. Als de lokale test een succes is, dan zal de nieuwe dienst in heel België uitgerold worden.

Voorlopig gratis

Voor de nieuwe dienst werkt Zalando samen met Citydepot, een dochterbedrijf van Bpost. Klanten kunnen zelf een moment kiezen van maandag tot vrijdag, tussen 9u en 20u. “Via de site kan je kiezen waar en wanneer”, zegt Monica Franz van Zalando. “Het kan bovendien snel, binnen de twee uur. Maar evengoed plan je de teruggave tot twee dagen tevoren.”

 

Momenteel is de dienst nog gratis, maar op termijn zal dit soort retourzendingen bij Zalando 4,95 euro kosten. “Maar de dag dat de kosten zullen worden doorgerekend, ben ik niet meer zeker van het succes”, zegt retailexpert Gino Van Ossel. “Dan ben je beter dat je het pakket gewoon even bij het postpunt in de supermarkt dropt. Want dat is gratis.”

 

België is niet het eerste land waar de dienst wordt getest: eerder waren er al pilootprojecten in Londen, Wenen en Amsterdam. In Berlijn is het zelfs mogelijk om via Zalando een kleermaker aan huis te laten komen, om kleding te laten verstellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.