Zalando zet ook in 2017 groei verder | RetailDetail

Zalando zet ook in 2017 groei verder

Zalando zet ook in 2017 groei verder
Shutterstock

Ook in het eerste kwartaal van 2017 blijft de Duitse online modewinkel Zalando lustig verder groeien. Volgens de voorlopige cijfers is er weer sprake van een omzetstijging van meer dan 20%, een doel dat het bedrijf ook over het volledige jaar wil behalen.

20 tot 25% groei

De omzet voor het eerste kwartaal bij Zalando komt volgens de voorlopige cijfers uit op een bedrag tussen 971 en 987 miljoen euro, goed voor een groei van 22 tot 24%. De aangepaste EBIT zal daarbij schommelen tussen tien en dertig miljoen euro.; in het eerste kwartaal van 2016 was dat 20,2 miljoen euro.

 

Zalando bevestigt ook meteen het doel voor het volledige boekjaar 2017, waarbij het mikt op een omzetgroei tussen 20 en 25%. “We blijven op het goed pad voor het halen van onze doelstellingen en we zijn 2017 gestart met een sterk momentum”, zegt co-CEO Rubin Ritter. “We zijn volledig op weg om onze doelstellingen op lange termijn te behalen en we blijven ons bedrijf tegen hoge snelheid uitbreiden, terwijl we investeren in onze klantenervaring en het aanbod van onze partnermerken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.