Zara in de fout met campagne rond rondingen | RetailDetail

Zara blundert met campagne rond rondingen

Zara blundert met campagne rond rondingen
Bron: Twitter

Modeketen Zara is in het oog van de storm terecht gekomen vanwege een nieuwe reclame die draait rond rondingen. Op het beeld van de campagne is de slogan "Love your curves" te zien, naast twee dames die niet bepaald veel rondingen hebben.

 

“Verraderlijke reclame”

Het was de Ierse radiopresentatrice Muireann O’Connell die de bal aan het rollen bracht, door een foto van de campagne te delen met de vraag of Zara dit echt meende. Al snel werd de foto van de campagne veelvuldig gedeeld op sociale media en de reacties waren niet mals. Sommigen vroegen zich af of het een grap was, terwijl anderen dan weer vrezen dat ze bij Zara niet echt begrijpen wat rondingen zijn.

 

De verontwaardiging duidt ook op het gevaar die de campagne inhoudt: jonge meisjes kunnen immers complexen krijgen over hun lichaam, als Zara deze slanke dames al aanduidt als vrouwen met rondingen. “Dit is een verraderlijke reclame”, zegt iemand op sociale media. Online wordt er dan ook niet met de vinger gewezen naar de modellen, alsof ze te mager zijn. Het is wel Zara dat de volle laag krijgt, maar de Spaanse keten wenste vooralsnog niet tereageren op de heisa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.