Zara lanceert duurzame collectie Join Life

Zara lanceert duurzame collectie Join Life

De Spaanse modeketen Zara lanceert voor de herfst de duurzame collectie Join Life. Daarbij is niet enkel gebruik gemaakt van duurzame stoffen, maar werd ook op andere plekken in de keten zo duurzaam mogelijk gewerkt.

Meer vernieuwbare energie

Voor de collectie wordt gebruik gemaakt van een aantal duurzame materialen, zoals Tencel, een stof die wordt gemaakt van bamboe. Ook de dozen die worden gebruikt voor het verzenden van de collectie bestaan uit gerecycleerd karton en de labels worden gemaakt van gerecycleerd papier.

 

Zelfs de website wordt op een duurzame manier in de lucht gehouden, want volgens Zara wordt 84% van de energie die wordt gebruikt voor de pagina hernieuwbare energie. Tegen 2018 wil Zara 100% hernieuwbare energie gebruiken voor de websites en zijn kantoren.

 

Ook in zijn winkels gaat Zara al langer op zoek naar duurzame oplossingen: zo verbruikt de nieuwe winkel die vorig jaar de deuren opende in Brussel al 30% minder energie en 50% minder water dan een conventionele winkel. Dat duurzame concept wordt sindsdien ook uitgerold naar andere filialen.