Zara lanceert duurzame collectie Join Life | RetailDetail

Zara lanceert duurzame collectie Join Life

Zara lanceert duurzame collectie Join Life

De Spaanse modeketen Zara lanceert voor de herfst de duurzame collectie Join Life. Daarbij is niet enkel gebruik gemaakt van duurzame stoffen, maar werd ook op andere plekken in de keten zo duurzaam mogelijk gewerkt.

Meer vernieuwbare energie

Voor de collectie wordt gebruik gemaakt van een aantal duurzame materialen, zoals Tencel, een stof die wordt gemaakt van bamboe. Ook de dozen die worden gebruikt voor het verzenden van de collectie bestaan uit gerecycleerd karton en de labels worden gemaakt van gerecycleerd papier.

 

Zelfs de website wordt op een duurzame manier in de lucht gehouden, want volgens Zara wordt 84% van de energie die wordt gebruikt voor de pagina hernieuwbare energie. Tegen 2018 wil Zara 100% hernieuwbare energie gebruiken voor de websites en zijn kantoren.

 

Ook in zijn winkels gaat Zara al langer op zoek naar duurzame oplossingen: zo verbruikt de nieuwe winkel die vorig jaar de deuren opende in Brussel al 30% minder energie en 50% minder water dan een conventionele winkel. Dat duurzame concept wordt sindsdien ook uitgerold naar andere filialen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.