Zara opent in Madrid grootste winkel wereldwijd | RetailDetail

Zara opent grootste winkel ter wereld in Madrid

Zara opent grootste winkel ter wereld in Madrid

De Spaanse modeketen Zara opent vandaag in Madrid haar grootste winkel ter wereld. De nieuwe locatie van liefst 6000 m², verdeeld over vier verdiepingen, start in de financiële wijk aan de Paseo de la Castellana.  

New York overtroefd

Zara overtreft met de opening in de Spaanse hoofdstad de vestiging aan Fifth Avenue in New York die momenteel wereldwijd de grootste is. De nieuwe winkel in hartje Madrid brengt een assortiment mode voor vrouwen, mannen en kinderen, aangevuld met accessoires. De nieuweling, vlakbij warenhuis El Corte Inglés, is ingericht met technologieën als mobiel betalen en interactieve paskamers. De formule begon in 2015 met de uitrol van deze innovaties.

 

Als belangrijkste merk onderdeel van het Spaanse modeconcern Inditex (waar ook Pull & Bear en Bershka toe behoren) telt Zara nog zestien andere winkels in de Spaanse hoofdstad en rond 1780 vestigingen in heel Spanje. De keten opent op korte termijn bij de Place de l’Opera in Parijs nog een winkel van 4000m² en later dit jaar staat de opening van grote vestigingen in onder meer Japan, Qatar en India op de agenda.


Moederbedrijf Inditex blijft inzetten op groei: het concern zag afgelopen jaar de nettowinst en omzet fors stijgen en omvat nu met alle merken in totaal rond 7300 winkels in 93 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.