Zara opent tweede winkel in Amsterdam

Zara opent tweede winkel in Amsterdam

Modeketen Zara opent veertien jaar na het eerste filiaal een tweede winkel in Amsterdam. Die nieuwe flagshipstore introduceert voor het eerst een nieuw winkelconcept in Nederland.

Minder energieverbruik

Het nieuwe winkelconcept werd eerder al gelanceerd in Parijs, New York, Londen, Shanghai en België. Als concept draait het rond vier principes: schoonheid, helderheid, functionaliteit en duurzaamheid.


"De eenvoud, versterkt door de aanwezigheid van grote ruimtes die de grenzen tussen het plafond en de wanden vervagen, creëert een gevoel van openheid en vrijheid," klinkt het bij Zara. "Door neutrale kleuren in de winkel te gebruiken, gaat er meer aandacht naar de collecties en de displays."


De winkel verbruikt bovendien vijftig procent minder water en dertig procent minder energie. Moederbedrijf Inditex eist dat alle nieuwe winkels minder belastend zijn voor het milieu.

 

De Amsterdamse flagshipstore heeft een oppervlakte van 3.300 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. Het is zo de tweede grootste winkel van Zara in Nederland. Momenteel telt de keten 26 winkels in Nederland.

Tags: