Zara opent tweede winkel in Amsterdam | RetailDetail

Zara opent tweede winkel in Amsterdam

Zara opent tweede winkel in Amsterdam

Modeketen Zara opent veertien jaar na het eerste filiaal een tweede winkel in Amsterdam. Die nieuwe flagshipstore introduceert voor het eerst een nieuw winkelconcept in Nederland.

Minder energieverbruik

Het nieuwe winkelconcept werd eerder al gelanceerd in Parijs, New York, Londen, Shanghai en België. Als concept draait het rond vier principes: schoonheid, helderheid, functionaliteit en duurzaamheid.


"De eenvoud, versterkt door de aanwezigheid van grote ruimtes die de grenzen tussen het plafond en de wanden vervagen, creëert een gevoel van openheid en vrijheid," klinkt het bij Zara. "Door neutrale kleuren in de winkel te gebruiken, gaat er meer aandacht naar de collecties en de displays."


De winkel verbruikt bovendien vijftig procent minder water en dertig procent minder energie. Moederbedrijf Inditex eist dat alle nieuwe winkels minder belastend zijn voor het milieu.

 

De Amsterdamse flagshipstore heeft een oppervlakte van 3.300 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. Het is zo de tweede grootste winkel van Zara in Nederland. Momenteel telt de keten 26 winkels in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.