Zo wil Zara de strijd met Zalando winnen | RetailDetail

Zo wil Zara de strijd met Zalando winnen

Zo wil Zara de strijd met Zalando winnen
Foto: Inditex

Moderetailer Zara rolt thuislevering vanuit de winkels in 2.000 vestigingen wereldwijd. De fastfashionketen wil zo haar volledige voorraad integreren, zowel online als offline.

 

Ship-from-store in 2000 winkels

Als een item niet meer online in voorraad is, maar wel in de winkels, kan het vanaf eind dit jaar rechtstreeks vanuit de winkel geleverd worden. De 'ship-from-store’-service gaat van start in 2.000 winkels over de hele wereld, schrijft The Wall Street Journal.

 

Op die manier wil Zara niet alleen klanten sneller bedienen, wat een belangrijke factor is in de concurrentiestrijd met online reuzen als Asos en Zalando, maar ook betere controle houden over de voorraden. Door de fysieke winkels mede als logistieke hub te gebruiken, blijven ze bovendien relevanter.

 

Eerder gaf CEO Pablo Isla al te kennen dat de volledige integratie van de voorraadkamers in de winkels en online een heel belangrijk strategisch punt is voor moederholding Inditex. Overstock in de fysieke winkels is immers een groot probleem in de modebranche, zoals H&M bewees toen het vorig jaar een ernstige winstval moest bekennen wegens grote hoeveelheden onverkochte voorraad.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.