Zwakke eerste jaarhelft voor Esprit | RetailDetail

Zwakke eerste jaarhelft voor Esprit

Zwakke eerste jaarhelft voor Esprit
Shutterstock

Modeketen Esprit heeft er een zwakke eerste helft van het boekjaar 2017/2018 opzitten. Dat is vooral te wijten aan minder bezoekers en dus een lager dan verwachte omzet bij de fysieke winkels in het tweede kwartaal.

 

Groot verlies

De omzet voor Esprit kwam in de eerste zes maanden van het boekjaar uit op 8,039 miljard Hongkongse dollar (840 miljoen euro): dat is voor wisselkoerseffecten een daling van 9,6% ten opzichte van een jaar eerder. Na wisselkoersen daalde de omzet nog met 3,4%. Een daling was verwacht, omdat Esprit nog steeds bezig is met een herstructurering die gepaard gaat met een verlaging van de winkeloppervlakte, maar de terugval was groter dan voorzien. De voorbije zes maanden verdween er zo 7,4% winkeloppervlakte.

 

Door een eenmalige uitgave van 822 miljoen dollar (90 miljoen euro) steeg het verlies ook naar 954 miljoen dollar (100 miljoen euro), Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van 61 miljoen dollar (6,5 miljoen euro). “Het is belangrijk om aan te geven dat het grootste deel van het verlies te wijten is aan het terugschroeven van onze activiteiten in China en de kosten die daarmee gepaard gingen”, zegt CFO Thomas Tang daarover in een persbericht.

 

Esprit blijft de komende maanden inzetten op de nieuwe strategie die het onlangs aankondigde, waarbij een deel van de winkeloppervlakte verdwijnt en het merk Esprit opnieuw in de markt wordt gezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).