Niet alle C1000-ondernemers hebben zin in Jumbo

Niet alle C1000-ondernemers hebben zin in Jumbo
hans engbers / Shutterstock.com

Supermarktketen Jumbo hoopt tegen medio 2015 alle filialen van C1000 om te bouwen naar Jumbo, maar het is niet zeker dat die deadline gehaald zal worden. Een deel van de ondernemers zien de ombouw immers niet zitten.

Lagere omzetten

Jumbo heeft momenteel al een flink pak van de voormalige winkels van C1000 omgebouwd, maar het heeft tot het laatste moment gewacht om de 'moeilijkste' vestigingen aan te pakken. Die moeilijkheid heeft met verschillende zaken te maken. Zo gaat het om kleine filialen waar Jumbo eigenlijk geen toekomst in ziet of om filialen die zich dicht bij een andere Jumbo bevinden.


Ook is er een deel ondernemers dat geen zin heeft om de stap naar Jumbo te zetten, omdat ze angst hebben om omzet te verliezen. "Als je je winkel wilt behouden, moet dat tegen Jumbo's voorwaarden. Teken je daarvoor, dan weet je dat je de komende tien jaar geen stuiver verdient aan je winkel. Het enige alternatief, de winkel verkopen, kan alleen als je akkoord gaat met een krankzinnig laag bod van Jumbo. Andere opties zijn er gewoon niet", zegt een ondernemer anoniem aan het Financieele Dagblad.


Integratie op schema

Jumbo van zijn kant ontkent de geruchten en stelt dat de integratie van C1000 volledig op schema ligt. "Het overleg met de franchisenemers, zowel collectief als individueel, verloopt constructief en op basis van wederzijds vertrouwen. Voor het bepalen van de prijzen van winkels zijn standaard rekenregels overeengekomen en is een arbitrage mogelijk met bindende uitspraken. Wij zien de afronding van de integratie van C1000 binnen Jumbo dan ook met het volste vertrouwen tegemoet."

Tags: