Nieuwe distributiecentrum Wehkamp zal leveringen versnellen | RetailDetail

Nieuwe distributiecentrum Wehkamp zal leveringen versnellen

Nieuwe distributiecentrum Wehkamp zal leveringen versnellen
Shutterstock

Het nieuwe distributiecentrum dat Wehkamp in 2015 in gebruik wil nemen, zal er voor zorgen dat klanten nog sneller hun bestellingen kunnen krijgen, zelfs als ze de bestelling heel laat op de dag hebben doorgegeven.

Levering nog dezelfde dag?

Het nieuwe distributiecentrum met geautomatiseerd orderpicksysteem moet in 2015 in gebruik genomen worden. Volgens Van Daalen zullen bestellingen binnen de dertig minuten na bestelling kunnen klaarstaan voor verzending. Het nieuwe distributiecentrum zal per dag 196.000 items kunnen verwerken en tot 80.000 pakketjes kunnen verzenden.

 

"Ook samedaydelivery behoort dan tot de opties, als die behoefte tenminste bestaat", vertelt programmadirecteur Andries van Daalen aan Etailtrends. Wehkamp gaat dan ook gebruik maken van de tijd die het nog heeft tot de opening van het nieuwe distributiecentrum, om te bekijken of sameday-delivery iets is dat de consument wil en hoe ze dat bij Wehkamp dan zouden invullen.

 

Wehkamp zal in ieder geval de logistiek niet uitbesteden aan een derde partij, zoals bijvoorbeeld bol.com wel doet. Het wil immers niet afhankelijk zijn van een andere dienstverlener en het wil ook meer vrijheid om eigen keuzes te maken. "Door de logistiek zelf te doen, kunnen we een stap voorblijven op onze concurrenten", zegt Van Daalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.