Nieuwe distributiecentrum Wehkamp zal leveringen versnellen

Nieuwe distributiecentrum Wehkamp zal leveringen versnellen

Het nieuwe distributiecentrum dat Wehkamp in 2015 in gebruik wil nemen, zal er voor zorgen dat klanten nog sneller hun bestellingen kunnen krijgen, zelfs als ze de bestelling heel laat op de dag hebben doorgegeven.

Levering nog dezelfde dag?

Het nieuwe distributiecentrum met geautomatiseerd orderpicksysteem moet in 2015 in gebruik genomen worden. Volgens Van Daalen zullen bestellingen binnen de dertig minuten na bestelling kunnen klaarstaan voor verzending. Het nieuwe distributiecentrum zal per dag 196.000 items kunnen verwerken en tot 80.000 pakketjes kunnen verzenden.

 

"Ook samedaydelivery behoort dan tot de opties, als die behoefte tenminste bestaat", vertelt programmadirecteur Andries van Daalen aan Etailtrends. Wehkamp gaat dan ook gebruik maken van de tijd die het nog heeft tot de opening van het nieuwe distributiecentrum, om te bekijken of sameday-delivery iets is dat de consument wil en hoe ze dat bij Wehkamp dan zouden invullen.

 

Wehkamp zal in ieder geval de logistiek niet uitbesteden aan een derde partij, zoals bijvoorbeeld bol.com wel doet. Het wil immers niet afhankelijk zijn van een andere dienstverlener en het wil ook meer vrijheid om eigen keuzes te maken. "Door de logistiek zelf te doen, kunnen we een stap voorblijven op onze concurrenten", zegt Van Daalen.

Tags: