Nieuwe distributiecentrum Wehkamp zal leveringen versnellen | RetailDetail

Nieuwe distributiecentrum Wehkamp zal leveringen versnellen

Nieuwe distributiecentrum Wehkamp zal leveringen versnellen
Shutterstock

Het nieuwe distributiecentrum dat Wehkamp in 2015 in gebruik wil nemen, zal er voor zorgen dat klanten nog sneller hun bestellingen kunnen krijgen, zelfs als ze de bestelling heel laat op de dag hebben doorgegeven.

Levering nog dezelfde dag?

Het nieuwe distributiecentrum met geautomatiseerd orderpicksysteem moet in 2015 in gebruik genomen worden. Volgens Van Daalen zullen bestellingen binnen de dertig minuten na bestelling kunnen klaarstaan voor verzending. Het nieuwe distributiecentrum zal per dag 196.000 items kunnen verwerken en tot 80.000 pakketjes kunnen verzenden.

 

"Ook samedaydelivery behoort dan tot de opties, als die behoefte tenminste bestaat", vertelt programmadirecteur Andries van Daalen aan Etailtrends. Wehkamp gaat dan ook gebruik maken van de tijd die het nog heeft tot de opening van het nieuwe distributiecentrum, om te bekijken of sameday-delivery iets is dat de consument wil en hoe ze dat bij Wehkamp dan zouden invullen.

 

Wehkamp zal in ieder geval de logistiek niet uitbesteden aan een derde partij, zoals bijvoorbeeld bol.com wel doet. Het wil immers niet afhankelijk zijn van een andere dienstverlener en het wil ook meer vrijheid om eigen keuzes te maken. "Door de logistiek zelf te doen, kunnen we een stap voorblijven op onze concurrenten", zegt Van Daalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.