Omgebouwde C1000 in Woerden is 500e winkel voor Jumbo

Omgebouwde C1000 in Woerden is 500e winkel voor Jumbo
hans engbers / Shutterstock.com

Supermarktketen Jumbo heeft de mijlpaal van 500 vestigingen bereikt dankzij de heropening van de omgebouwde C1000 in Woerden. Niet toevallig gaat het om de winkel van de oud-voorzitter van de C1000-vereniging, Hans van Well.

Versplein

Het paradepaardje van de 1500 m² grote winkel is het versplein met verschillende dagverse producten. Daarnaast beschikt de vernieuwde vestiging over een ambachtelijke slagerij en kunnen klanten zelf bakjes met diepgevroren visproducten samenstellen.

 

De opening van de vijfhonderdste winkel van Jumbo zal trouwens in alle vestigingen van de keten worden gevierd tot het einde van de week, met onder andere gratis boodschappen voor elke vijfhonderdste klant.

 

Andere manier van werken

Voor eigenaar Van Well is het een bitterzoet feest: hij was twaalf jaar voorzitter van C1000-vereniging, maar zegt die functie nu vaarwel. Bij de heropening van zijn winkel kwam hij ook even terug op het verschil tussen C1000 en Jumbo: "C1000 is een formule van 100 procent ondernemers met een langer verleden. We waren op een bepaalde manier georganiseerd, in clusters, met een algemeen gewestelijk bestuur, een hoofdbestuur en adviesgroepen. [...] Binnen C1000 waren de structuren formeler, Jumbo reageert en wijzigt sneller", aldus Van Well aan Levensmiddelenkrant.

 

Hij voegt daar nog aan toe dat hij het jammer vindt dat C1000 verdwijnt, omdat hij gelooft dat geen enkele andere formule op de manier van C1000 de markt bespeelt. Wel spreekt hij tegelijk zijn vertrouwen uit in de structuur en de ideeën achter Jumbo.

Tags: