Ondernemers van Jumbo gaan zelf bezorgen

Ondernemers van Jumbo gaan zelf bezorgen
hans engbers / Shutterstock.com

Supermarktketen Jumbo heeft een raamovereenkomst gesloten met zijn ondernemers, waarin is vastgesteld dat de ondernemers zelf zullen instaan voor de bezorging van online bestelde boodschappen.

Anders dan concurrentie

"Onze ondernemers hebben veel belangstelling om PUP's te krijgen en nu ook om te kunnen gaan thuisbezorgen, dat is het goede. Wij denken dat wij uniek zijn dat we dit concept samen met onze ondernemers wegzetten", zegt de Raad van Bestuur van Jumbo.


Met deze manier van werken wil Jumbo ervoor zorgen dat er geen frictie ontstaat tussen de ondernemers en het hoofdkantoor rond online bestellingen. Concurrent Albert Heijn heeft op dat vlak wel alles zelf in handen, wat al tot discussies tussen de zelfstandige handelaars en het bedrijf zelf heeft geleid.


Jumbo geeft verder nog maar weinig informatie over de bezorgdienst. Zo is het nog niet zeker wat de bezorgkosten gaan zijn, al laat het wel verstaan dat er kosten voor de levering zullen worden aangerekend. "Wij zijn niet uniek in het vragen van geld voor orderpicken en bezorgkosten. Alleen dan heb je een duurzaam economisch model."

Tags: