Ontslagen werknemers Jumbo naar rechtbank | RetailDetail

Ontslagen werknemers Jumbo naar rechtbank

Ontslagen werknemers Jumbo naar rechtbank

Veertien ontslagen werknemers van supermarktketen Jumbo stappen naar de rechter. Ze werden ontslagen uit het distributiecentrum in Raalte, maar willen dat Jumbo de werkgelegenheidsgarantie tot 1 januari 2016 nakomt.

Sociaal plan naleven

Doet Jumbo dat niet, dan eisen de veertien ex-werknemers een vergoeding. Daarnaast willen ze dat Jumbo een deel van hun oude salaris doorbetaalt tot ze de AOW-leeftijd bereiken. Momenteel is dat maar het geval tot ze de leeftijd van 62 jaar bereiken. Enkel 55-plussers die gespaard hebben voor een vroegpensioenregeling worden doorbetaald tot aan de AOW-leeftijd.


De werkgelegenheidsgarantie werd door Jumbo afgesproken in het sociaal plan en komt er op neer dat de werknemers minstens tot 1 januari 2016 in dienst kunnen blijven. Dat is nu niet het geval. Volgens FNV Bondgenoten is de kans dan ook reëel dat de werknemers de zaak tegen Jumbo winnen.


Jumbo sloot in mei het distributiecentrum in Raalte, waarna enkel een diepvriescentrum open bleef, die werk biedt aan ongeveer 90 mensen. Voorheen was er plaats voor circa driehonderd werknemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.