Ontslagen werknemers Jumbo naar rechtbank

Ontslagen werknemers Jumbo naar rechtbank
hans engbers / Shutterstock.com

Veertien ontslagen werknemers van supermarktketen Jumbo stappen naar de rechter. Ze werden ontslagen uit het distributiecentrum in Raalte, maar willen dat Jumbo de werkgelegenheidsgarantie tot 1 januari 2016 nakomt.

Sociaal plan naleven

Doet Jumbo dat niet, dan eisen de veertien ex-werknemers een vergoeding. Daarnaast willen ze dat Jumbo een deel van hun oude salaris doorbetaalt tot ze de AOW-leeftijd bereiken. Momenteel is dat maar het geval tot ze de leeftijd van 62 jaar bereiken. Enkel 55-plussers die gespaard hebben voor een vroegpensioenregeling worden doorbetaald tot aan de AOW-leeftijd.


De werkgelegenheidsgarantie werd door Jumbo afgesproken in het sociaal plan en komt er op neer dat de werknemers minstens tot 1 januari 2016 in dienst kunnen blijven. Dat is nu niet het geval. Volgens FNV Bondgenoten is de kans dan ook reëel dat de werknemers de zaak tegen Jumbo winnen.


Jumbo sloot in mei het distributiecentrum in Raalte, waarna enkel een diepvriescentrum open bleef, die werk biedt aan ongeveer 90 mensen. Voorheen was er plaats voor circa driehonderd werknemers.

Tags: