Ook Jumbo gaat insecten verkopen | RetailDetail

Ook Jumbo gaat insecten verkopen

Ook Jumbo gaat insecten verkopen

Vanaf volgend jaar kunnen liefhebbers van insecten ook hun gading vinden bij de supermarkten van Jumbo, want dan lanceert de keten een aantal producten waar insecten in verwerkt zullen zijn.

Dit weekend proeverij

Momenteel is er nog niet zoveel bekend over welke producten Jumbo gaat verkopen, maar dat er een assortiment met insecten zal komen staat wel al vast. Vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november kunnen klanten alvast komen proeven in de Jumbo van Groningen en die van Haren.

 

Jumbo wil de insecten aanbieden als vervangmiddel voor vlees of vis. Steeds meer consumenten en supermarkten beginnen in te zien dat ze een degelijke voedingsbron zijn en kunnen bijdragen aan het bestrijden van voedseltekorten en de opwarming van de aarde.

 

In België heeft voedingsproducent Damhert onlangs ook enkele producten gelanceerd die gebaseerd zijn op insecten, zoals hamburgers en nuggets. Ook Carrefour en Delhaize verkopen al insectproducten. Met het assortiment bij Jumbo lijkt de trend nu ook over te waaien naar Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.