Oud-topman Wehkamp stapt over naar rivaal

Oud-topman Wehkamp stapt over naar rivaal

Voormalig topman Paul Nijhof van Wehkamp krijgt vanaf 1 januari de leiding over de internetactiviteiten van 3SI (3 Suisse), een onderdeel van de Duitse Otto Group. Volgens Nijhof is er echter geen sprake van belangenverstrengeling.

"Geen probleem" volgens Nijhof

De benoeming is opvallend, want Nijhof heeft nog een aandelenbelang in RFS Holding, het moederconcern van Wehkamp en enkele andere webshops. 3SI is een internationaal retailbedrijf met activiteiten in tien landen en een jaaromzet van 1,7 miljard euro. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Franse Lille. Otto heeft al dertig jaar een belang in dit bedrijf, maar heeft recent overeenstemming bereikt met het Franse Auchan over de aankoop van het laatste pakket aandelen.

 

Nijhof gaf bij Wehkamp leiding aan de overgang van postorderbedrijf naar online warenhuis, een taak die hem nu ook wacht bij de tien formules van 3SI. "Het zijn allemaal mooie merken met een lange historie. Voor een deel gaan we die revitaliseren. We gaan ze relevanter maken voor de consument. En we gaan de transitie naar internet en e-commerce verder gestalte geven", zegt de 48-jarige topmanager in Het Financieele Dagblad.

 

Van belangenverstrengeling met zijn vorige functie (Otto en Wehkamp zijn op de Nederlandse markt concurrenten) is volgens Nijhof geen sprake. "Dit speelt niet. 3SI is helemaal niet actief in Nederland." Ook is de overstap volgens hem geen voorbode van een mogelijke overname van RFS Holding door de Otto Group. RFS stond vorig jaar geruime tijd in de etalage, maar een koper werd niet gevonden. "De link met een verkoop van Wehkamp is absoluut niet gelegd met deze benoeming", aldus Nijhof in de krant.

Tags: